Att komma igång när det är nytt år

Vi närmar oss slutet av 2021 och i vanlig ordning brukar det vara många som vill komma igång med träningen efter nyår. Är du en av dom som brukar börja efter nyår och träna i någon månad för att sen tappa motivationen och lusten.

Det är viktigt att du hittar det som du tycker är roligt. Gillar du att träna ensam eller i grupp? Kanske har du en kollega, granne eller familjmedlem som också vill komma igång. Då skulle jag rekommendera PT DUO antingen IRL eller online. Då kan ni peppa varandra och visst är det roligt roligt att träna tillsammans med någon. Kanske kan du dra med dig kollegorna och träna i mindre grupp.

Tycker du träningen är rolig så kommer du vilja fortsätta.

Några tips inför att komma igång
 • Sätt gärna stora mål men sätt delmål längs vägen.

 • Sätt upp realistiska mål. Att gå ner 30 kg på 3 månader är inte realistiskt.

 • Gå inte ut för hårt. Börja hellre träna färre dagar så blir det plus om du får till fler tillfällen.

 • Ta hjälp av en personlig tränare som pushar dig längs vägen. Då får du skräddarsydd träningsplanering utefter dina önskemål och referenser.

 • Investera i träningskläder och ta på dig träningskläderna direkt på morgonen. Du blir mer taggad om träningskläderna är på till skillnad om du fortfarande går runt i mjukisbyxor.

 • Planera in veckan. Sätt dig ner själv eller med din respektive på söndagskvällen och gå igenom veckan. Vilka dagar ska du träna, vem ska hämta barn på aktiviteter. Kan du passa på att träna när barnet gör sin aktivitet. Med bra planering är det lättare att få rutin på träningen.

 • Berätta för nära och kära så att de kan stötta dig och kan pusha dig framåt.

 • Vissa dagar kommer vara jobbiga och det kommer inte vara en spikrak väg uppåt. Det kommer gå upp och ner längs färden. Ha med dig det innan du börjar så blir du inte allt för besviken om det känns pissigt ibland

 • Ge dig själv små belöningar längs vägen. Kanske massage eller spa när du hållit i träningen minst 2 månader.

 • All träning är bättre än ingen träning. Så får du inte till det där styrkepasset på gymmet/hemma. Gå en powerwalk och gör 20 knäböj och 15 armhävningar längs vägen.

 • Börja träna nu, i december så är du redan igång. Även om du är ledig och ska iväg över jul så kan du få träningspass levererat av en personlig tränare så kan du göra dom när det passar oavsett om du är hemma eller i en stuga i fjällen.

Sist men inte minst.

Ha tålamod. Det tar tid att göra en förändring.

Vill du komma igång med träningen eller gå ner i vikt. Tillsammans kan vi nå dina mål. Jag finns för dig antingen online eller på en plats som passar dig.

Du kan boka träning i grupp eller få den individanpassad. Följ länkarna nedan för att komma vidare.

Fler bloginlägg

Kostrådgivning & enkla tips

5 tips på hur du håller i träningen under sommaren

Utomhusträning är mer än bara träning

NYHET – Mammaträning Online

Enkla tips på hur du får in rörelse i vardagen.

SommarBootcamp ONLINE v 22-27