Enkla tips på hur du får in rörelse i vardagen.

Vi blir mer och mer stillasittande och att sitta still har jämförts med att röka. Så farligt är det! Vår kropp mår bra av rörelse och det är det kroppen är till för. Ju mer vi rör på oss, desto friskare blir vi. Att träna är en sak och det är viktigt att belasta kroppen och lyfta vikter. Men det är nästan ännu viktigare att vi får till våra vardagsmotion. Jag tänkte ge några tips på vad DU kan göra för att enkelt få in lite rörelse i vardagen. Det behöver inte vara så svårt. Adderar du något till något du redan gör så blir inte förändringen så stor.

TIPS
  • Parkera bilen lite längre bort på parkeringen så du får en längre väg att gå.

Är du en av dom som försöker ställa dig så nära jobbet/mataffären etc. Då är du inte ensam. Men tänk istället att du ställer dig en bit ifrån så får du inte extra steg på ett enkelt sätt.

  • Res dig från skrivbordet och ta alla jobbsamtal ståendes eller gåendes. 

Är du den som sitter mycket vid din arbetsplats kan ett knep till variaton vara att du tar alla samtal ståendes eller gåendes (om du inte måste stå vid din dator.) Har du ett längre jobbsamtal kanske du kan planera in en längre promenad ute samtidigt.

  • Hoppa av bussen en hållplats tidigare

Och gå den sista sträckan. Få frisk luft och beta av några steg på vägen.

  • Ta trapporna istället för hissen

Bestäm att du tar trapporna istället för hissen några gånger i veckan. Dina ben och rumpa får jobba och det kommer kännas så mycket bättre när du kommer upp än om du tagit hissen.

  • Bestäm en tid med kollegorna när ni gör pausgympa varje dag

Bestämmer du en tid med kollegorna så är det svårare att skippa. Bestäm att ni kör kl 10 och kl 14 varje dag t.ex. Det behöver inte vara så lång stund. Ställ er upp och gör 10 knäböj och 10 tåhäv. Gör 10 armhävningar mot skrivbordet och rulla lite axlar. Några minuter gör mycket för kroppen men även knoppen.

  • Rörlighet när du ser på tv

Lägg ifrån dig mobilen när du sitter i soffan och ställ dig upp. Böj lite på ryggen och sträck. Gunga lite från sida till sida och rotera höger och vänster. Det spelar inte så stor roll vad det är du gör, bara gör det som känns bra.

Hoppas mina tips hjälpte.

Fler bloginlägg

Kostrådgivning & enkla tips

5 tips på hur du håller i träningen under sommaren

Utomhusträning är mer än bara träning

NYHET – Mammaträning Online

SommarBootcamp ONLINE v 22-27

Att Skapa hälsosamma vanor