5 tips på hur du håller i träningen under sommaren

Semester & Träning

Många av oss har haft en hektisk vår i kombination med många röda dagar och längtar efter semestertider. Semester är en tid för återhämtning och det behöver vi verkligen prioritera. Men kroppen mår fortfarande bäst av att få röra på sig regelbundet.

Att röra på sig betyder inte att du måste prestera på topp, sätta PB eller springa snabbast utan jag tänker att det handlar om att underhålla det du har byggt upp. Det handlar om att röra på sig på andra sätt som man kanske inte gör annars. Många av oss blir mer aktiva på sommaren pga att vi är ute mycket och gör saker. Vi promenerar och upptäcker t.ex.

Mina 5 bästa tips på hur du kan tänka under sommaren när det kommer till träning och rörelse.

  • Snabbt & Effektivt

Planera in korta pass som du enkelt hinner med innan stranden eller grillningen på kvällen. 20-30 minuters träning räcker långt. På min instagram finns många träningspass att plocka av som är allt mellan 15-20 minuter och de flesta pass är med kroppsvikt så du kan göra dom var du än är. På stranden, vid sommarstugan, på bryggan.

  • Förenkla din träning

Träna hemma med kroppsvikt eller med en sten i trädgården. Du behöver inte gå till ett gym. Köp hem några gummiband och du kan få rolig och varierad träning. Åk till närmaste sjö och simma 20 minuter. Du får träning för hela kroppen och samtidigt alla fördelar med att vara utomhus.

  • Involvera familjen

Aktivera er tillsammans. Det finns mer tid för utomhusaktiviteter så som att spela fotboll, tennis, brännboll.

  • Transportpass

Ta en powerwalk/cykeltur till stranden när resten av familjen åker bil. Eller kanske funkar det att hela familjen cyklar till stranden.

  • Träna online

Det finns många olika sommarupplägg online där du får stöd och push från en Personlig tränare. Jag kör t.ex igång min sommarbootcam vecka 27 där du får 2 kortare träningspass per vecka via en sluten facebookgrupp. Är du intresserad kan du läsa mer genom att följa länken nedan;

Lycka till med sommarträningen och kom ihåg att träningen inte behöver vara perfekt. Släpp prestationen och försök ha som utgångspunkt att röra på dig varje dag.

Jag önskar dig en aktiv & avkopplande semester.

Fler bloginlägg

Kostrådgivning & enkla tips

Utomhusträning är mer än bara träning

NYHET – Mammaträning Online

Enkla tips på hur du får in rörelse i vardagen.

SommarBootcamp ONLINE v 22-27

Att Skapa hälsosamma vanor