Att Skapa hälsosamma vanor

Små förändringar över tid är det som skapar hälsosamma vanor. Hur ska du då tänka om du vill göra en förändring. Det finns några tips som jag spalter upp nedan.

  • Byt ut en vana du vill bli av med mot någon annan. Det kan vara lättare än att helt sluta med något. Det kan vara att du vill börja äta nyttigare. Du kanske brukar äta smörgåsar både till lunch och kvällsmat. Byt då ut lunchmackan mot riktig mat men behåll mackorna på kvällen. Byt inte ut allt på samma gång och gå all in. Det håller inte i längden.
  • Du bör sikta mot trädtopparna och inte mot stjärnorna vilket betyder att det ska vara en förändring som är möjlig. Det kan innebära att om du exempelvis tänker att du ska börja träna 6 ggr i veckan så bör du fundera på om det är möjligt. Har du den tid som krävs t.ex. Kanske bör du börja träna 3 ggr i veckan så passen verkligen blir av. Sätter du för stora mål och inte klarar av att leva upp till dom så kommer du känna dig misslyckad. Bättre att planera in 3 pass och blir det fler så är det bara bonus och känslan kommer vara positiv.
  • Sätt upp mindre mål längs vägen. Fira att din nya vana går på rutin.
  • Bestäm dig för att göra förändringen tillsammans med någon. Vill du börja gå morgonpromenad 2 ggr i veckan kanske du har en granne som vill hänga på. Då har du någon som väntar på dig och det blir svårare att hoppa över promenaden.
  • Hitta en tid i din kalender där din nya vana ska få ta plats. Är det månd, onsd och fredag klockan 15. Ja men skriv in det i kalendern och sjukdom är det enda som kan rucka på detta.
  • Berätta för dina nära och kära att du ska göra en förändring. Då kan de vara med och stötta. Att göra ett statement på sociala medier kan också vara ett sätt för att lättare få till förändringen.

Hoppas mina tips kan hjälpa dig att göra den förändring du vill göra. Små små steg i rätt riktning kommer ta dig dit. Lycka till.

Fler bloginlägg

Kostrådgivning & enkla tips

5 tips på hur du håller i träningen under sommaren

Utomhusträning är mer än bara träning

NYHET – Mammaträning Online

Enkla tips på hur du får in rörelse i vardagen.

SommarBootcamp ONLINE v 22-27