10 tips för en bra kost

Nedan följer 10 enkla kostråd.
  1. Halva tallriken fyller du med grönsaker, ju mer färg på grönsaken, desto bättre. Den andra halvan delar du upp på protein och kolhydrater och då gärna fullkorn.
  2. Ät sakta och njut av maten. Mättnadshormonet aktiveras inte direkt i kroppen utan tar en stund. Vill du ändå ta mer mat så fyll på med grönsaker.
  3. Ät en frukt efter maten om du är sötsugen. Frukt innehåller massa vitaminer, mineraler och antioxidanter.
  4. Planera dina måltider och storhandla när du är mätt. Gäller även på nätet.
  5. Laga så mycket mat som möjligt från grunden och undvik helfabrikat. På så vis har du bättre koll på vad du faktiskt äter.
  6. Drick vatten eller bubbelvatten till dina måltider.
  7. Ha färdiga morotsstavar i kylen om du blir sugen på något mellan måltiderna eller medan du lagar middag. Det ska vara enkelt att ta ett nyttigt snack.
  8. Drick inte dina kalorier om du vill gå ner i vikt. Fast föda mättar bättre. + att du får i dig fler kalorier om du dricker dom. En juice kan innehålla 10 olika frukter. Det blir svårt att äta samma mängd. Om du däremot vill gå upp i vikt kan en nyttigare smoothie eller proteindrink fungera bra.
  9. Ät två mellanmål varje dag för att undvika att bli FÖR hungrig senare och äta för mycket då, eller bli sugen på godis, läsk, chips och liknande.
  10. Ät godis och bullar men vid enstaka tillfällen.

Behöver du hjälp med kostrådgivning så hjälper jag dig med det. Följ länk nedan för vidare kontakt;

Ett annat tips du kan tänka på är att äta varm mat om du ofta känner dig frusen, har kalla fötter och händer, IBS eller mensvärk. Ät sådant som värmer kroppen så som grytor, soppor och varma drycker. Undvik sallader, smoothies och kalla drycker.

Fler bloginlägg

Kostrådgivning & enkla tips

5 tips på hur du håller i träningen under sommaren

Utomhusträning är mer än bara träning

NYHET – Mammaträning Online

Enkla tips på hur du får in rörelse i vardagen.

SommarBootcamp ONLINE v 22-27