WorkOUT by Josefine fyller 1 år

Hurra för mig och mitt lilla företag.

I april för ett år sedan registrerade jag mitt företag och i maj hade jag mina första träningar. Det gick väldigt fort från tanke till agerande. Men det är lite så jag funkar. Varför ska man älta saker i evighet. Det är bara att köra. En egenskap min man inte gillar när jag exempelvis ska handla och fort drar igenom affären utan att jämföra priser. Saker ska gå fort. Men det tog väl ca 6 månader från idé till uppstart. Samtidigt pluggade jag till personlig tränare och kostrådgivare så det va mycket på samma gång. Det va intensivt men väldigt lärorikt och givande.

Att vara egen har både fördelar och nackdelar. En nackdel är väl att det finns en osäkerhet ekonomiskt då det tar tid att komma upp i volym kundmässigt. Sen är varje månad annorlunda och det är svårt att förutspå vad varje månad ger. Sen gick jag från en helt annan bransch så jag hade ingen kundbas som en person som t.ex jobbat på gym innan har. Sen är det stundtals jobbigt när man som vem som helst får tankar om att man inte duger eller har prestationsångest. Jag har inte heller någon att bolla idéer med och jag har ingen som kan täcka upp för mig om jag blir sjuk.

Men fördelarna väger helt klart upp och den största fördelen är friheten. Friheten att jag bestämmer och styr mina dagar. Jag är min egna chef men är på samma gång säljare, ekonom, marknadsförare med mera. Som egen har man många ben att stå på. Men det är också det som gör det så roligt. Att det blir varierat. Sen kan man leja bort saker som man absolut inte gillar eller som tar alldeles för lång tid. Men det är en balansgång och som egen vill man ha så lite kostnader som möjligt också.

Som egen företagare tvingas man utvecklas man hela tiden och det kommer nya utmaningar längs vägen. Vissa saker som jag trodde skulle bli superenkelt kanske inte blev det och tvärt om. Det gäller att ha tålamod och hela tiden sträva framåt även om det ibland känns motigt. Det kommer komma motgångar men oftast är det då man växer och utvecklas. Nya problem som måste lösas eller vad det nu kan vara.

Så om du också driver eget företag, fortsätt simma som Doris sa i Hitta Nemo. Sen brukar jag tänka att saker och ting löser sig. Om det här inte visar sig bli på det sätt jag vill i framtiden så blir det något annat och i slutändan blir det bra. Det ena leder till något annat.

Fler bloginlägg

Kostrådgivning & enkla tips

5 tips på hur du håller i träningen under sommaren

Utomhusträning är mer än bara träning

NYHET – Mammaträning Online

Enkla tips på hur du får in rörelse i vardagen.

SommarBootcamp ONLINE v 22-27