Veckans övning – Rodd

Roddar går att göra på många olika sätt och är en favorit när jag tränar. Du kan använda hantlar, TRX, maskin, kettlebell, gummiband eller endast kroppsvikt med hjälp av en studsmatta.

Alla typer av roddar är bra att göra för din hållning. Unilaterala roddar är toppen för att varje sida ska få jobba utan att ta hjälp av den andra sidan. Som exempelvis enarmsrodd med hantel.

Roddar är en vad vi kallar dragövningar. Ifall du tränar helkropp så rekommenderar jag att försöka få med iaf en typ av dragövning. Tänk att du ska ha lika många dragövningar som du har pressövningar. Så har du bänkpress och armhävningar som är två pressövningar, lägg till enarmsrodd och latsdrag så får både framsida och baksida arbeta.

Viktigt att fokusera på muskeln som arbetar. Så tänk på att pressa ihop skulderbladen.

Ta hjälp av en studsmatta nästa gång du ska träna rodd. Det finns mycket du kan använda och ta hjälp av i trädgården eller i naturen.

Rodd med gummiband. Tänk att bröstet ska fram och armbågarna ska bak när du gör rörelsen. Tänk också på att pressa ihop skulderbladen när du drar bak bandet. Håll emot när du kommer fram med armarna så du inte bara släpper. Du ska jobba åt båda hållen. Så dra bak lite mer explosivt och håll emot på vägen tillbaka.

Lycka till med dina roddar.

Fler bloginlägg

Kostrådgivning & enkla tips

5 tips på hur du håller i träningen under sommaren

Utomhusträning är mer än bara träning

NYHET – Mammaträning Online

Enkla tips på hur du får in rörelse i vardagen.

SommarBootcamp ONLINE v 22-27