Träning efter en graviditet.

Efter graviditeten är det dags för dig att försöka hitta tillbaka till din kropp igen. Jag har varit gravid 2 gånger och båda gångerna gick jag upp ca 17 kg. Jag hade i stort sett bara mage, inte så mycket rumpa och lår. Jag kände mig ganska rörlig i båda mina graviditeter, men hade lite mer foglossning i graviditet nummer två. Jag tränade under graviditeterna och med barn nummer ett gick jag på vattengympa. Det var väldigt härligt.

För min del va det inte så svårt att hitta tillbaka till träningen. Jag gick promenader de första 8 veckorna och sedan gick jag på barnvagnsträning två ggr i veckan. Jag bodde i Gbg vid denna tidpunkt och såg mycket fram emot att få träna men även att få träffa andra mammor. Det var lika viktigt som träningen. Speciellt med barn nummer ett så var det viktigt att få prata med andra mammor om hur de upplevde saker och ting.

Vill du läsa mer om barnvagnsträningen som går att boka hos mig kan du följa länken nedan;

Det är viktigt att börja lugnt efter en förlossning. Du kan gå promenader så snart du känner dig redo för det och du bör också börja träna din bäckenbotten så snart som möjligt men vill du börja styrketräna så är rekommendationerna 8 veckor efter förlossning och då ska du helst ha fått ett ok från din barnmorska. Det är viktigt att du lyssnar på kroppen och låter det ta den tid det tar. Känn ingen stress och press utan ta det i din takt. Sätt upp rimliga mål. Att tro att du ska kunna springa en mil, 3 månader efter förlossningen är inte rimligt.

En bra grundregel kan vara att du ska börja trappa upp din träning på samma sätt som du trappade ner den under din graviditet. Bra träningsformer efter en graviditet är bland annat;

  • Barnvagnsträning
  • Bäckenbottenträning
  • Promenader
  • Pilates
  • Styrketräning på gym som är anpassat efter DIG som nyförlöst

Lycka till med att komma igång med träningen.

Fler bloginlägg

Kostrådgivning & enkla tips

5 tips på hur du håller i träningen under sommaren

Utomhusträning är mer än bara träning

NYHET – Mammaträning Online

Enkla tips på hur du får in rörelse i vardagen.

SommarBootcamp ONLINE v 22-27