Tabatapass eller tabataintervaller

Tabataintervaller innebär att du jobbar i 20 sekunder och vilar i 10 sekunder. Varje övning gör du i 8 set. Gör klart övning 1 innan du börjar på övning 2 o.s.v.

Tabata är perfekt om du inte har så mycket tid men vill kötta igenom ett pass på ca 30 minuter. Du ställer in en timer så den räknar ner så du kan fokusera på att ge max under dina 20 sekunder. Detta pass är endast med kroppsvikt och innehåller både styrka och flås.

Varje tabata är 4 minuter så ca 32 minuter totalt.

Övning 1 Höga knän med armsträck

Jobba upp och ner med benen och sträva efter att få upp knäna så långt som möjligt samtidigt som du sträcker upp och ner armarna.

Övning 2 Triceps dips mot en mur/bänk eller vad du hittar

Håll axelbrett bakom ryggen. Fötterna flyttar du ut. Ju längre ut du kommer med fötterna desto jobbigare blir det. Vill du göra övningen lättare flyttar du in fötterna mot muren. Rumpan är nära muren hela tiden och du kommer ner så du har 90 grader i armbågsleden

Övning 3 Båten med sidoslag

Sätt dig på rumpan och kom upp med benen. Aktivera bålen så du sitter stadigt och jobba med armarna. Gör ett slag åt vänster, sedan ett åt höger. Alternera hela tiden.

Övning 4 Knäböj till utfall

Alternera en knäböj med utfall bak. Utfallen gör du varannan gång höger ben och varannan gång vänster ben.

Övning 5 Push ups

Armhävningar gör du på en nivå som passar. Utmana dig i början och jobba dig uppåt med händerna när det blir jobbigare. Se till att komma hela vägen ner och tutcha med bröstet.

Övning 6 Omvända burpees

Börja från stillastående och rulla bak och kom ner på rygg. Benen följer med bak för att sedan komma tillbaka med lite fart så du kommer upp igen. Avsluta med ett hopp innan du jobbar ner igen.

Övning 7 Hög planka med axelduttar

Stå i en hög planka och alternera att du tutchar motsatt axel med handen. Spänn kroppen och försök att hålla höfterna stilla hela tiden.

Övning 8 Hoppande sumpsquat

Hoppa ut i en sumosquat samtidigt som du kommer ner och tutchar med ena handen. Kom tillbaka upp, hoppa ihop med benen för att sedan hoppa ut igen i en bredare squat (sumosquat)

Lycka till med passet och kör så det ryker.

Fler bloginlägg

Kostrådgivning & enkla tips

5 tips på hur du håller i träningen under sommaren

Utomhusträning är mer än bara träning

NYHET – Mammaträning Online

Enkla tips på hur du får in rörelse i vardagen.

SommarBootcamp ONLINE v 22-27