Rörlighetsträning som passar inför skidåkningen.

Ska du åka slalom eller längd kan du värma upp lite innan du går ut i backen/spåret. Jag har satt ihop ett flöde av rörlighetsövningar som värmer upp hela kroppen. Det enda du behöver är din stav eller en pinne/moppskaft.

Övning 1 Jorden runt. Rörlighet för axlar

Startposition är med staven/pinnen framför kroppen med raka armar. Jobba sedan runt huvudet och växla mellan att jobba åt höger/vänster.

Övning 2 Rotation. Rörlighet för överkroppen samt höft

Lägg staven/pinnen bakom nacken och rotera åt höger och vänster. Se till att höften roterar med i rörelsen

Övning 3 Overhead squat. Rörlighet för bröstrygg, fotleder och höft

Håll pinnen ovanför huvudet med raka armar. Ju bredare du håller mellan händerna, desto enklare blir det. Denna övning sätter prov på din rörlighet i bröstryggen. Du ska inte falla framåt så staven/pinnen hamnar framför huvudet. Jobba ner i en så djup squat du kan så länge hela foten är kvar i marken. Hälen ska alltså inte släppa från marken. Är det svårt kan du lägga något under hälen eller bredda mellan fötterna. Då blir det enklare

Övning 4 MIdjeböj. Rörlighet för sidan av bålen

Håll staven/pinnen ovanför huvudet med raka armar och böj växelvis åt höger och vänster. Försök att hålla underkroppen stilla hela tiden.

Övning 5 Good mornings. Rörlighet för baksidan

För att enklare hålla ryggen i en neutral position så lägg staven/pinnen på ryggen och se till att den ligger emot svanskotan, bröstryggen samt huvudet. Pinnen ska inte släppa någonstans. Ha en lite böj i knäna och fäll i höften.

Fler bloginlägg

Kostrådgivning & enkla tips

5 tips på hur du håller i träningen under sommaren

Utomhusträning är mer än bara träning

NYHET – Mammaträning Online

Enkla tips på hur du får in rörelse i vardagen.

SommarBootcamp ONLINE v 22-27