Helkropp med kettlebell

Har du en kettlebell (KB) kan du göra många olika övningar och här bjuder jag på ett helkroppspass du kan göra antingen hemma eller på gymmet. Jag tycker det är roligt att variera och brukar ha med någon typ av kettlebellövning i nästan alla pass jag gör.

Kör varje övning i 45 sekunder, vila i 15 sekunder innan du går vidare. Gör 3-4 varv totalt.

Övning 1 Goblet lunge

Håll i KB framför kroppen och jobba bak med ett ben i taget.

Övning 2 KB swing

Fäll i höften och svinga KB mellan benen. Svinga upp till axelhöjd. Det är höften som ska svina KB och inte armarna. SÅ se till att pressa ihop skinkan och pressa fram höften i varje sving. Eftersträva en neutral linje när du är upprätt och svanka inte.

Övning 3 Sumosquat

Håll i KB med raka armar. Stå som en sumo, alltså bredare mellan fötterna. Tänk på att dina knän ska gå åt samma håll som tårna. Jobba ner tills KB nuddar marken och sedan tillbaka upp.

Övning 4 Bent over row

Håll i KB med ena handen och jobba med en sida i taget. Byt sedan sida så båda får jobba. Armbågen går rakt bak. Håll emot på vägen ner.

Övning 5 Shoulderpress

Här använder jag en lättare KB eftersom detta är en mindre muskel. Håll i KB och pressa den uppåt. KOm tillbaka ner innan du pressar tillbaka upp. Jobba med en sida i taget.

Övning 6 Farmers walk

Här är det bra med en tung KB. Plocka upp KB i ena handen och gå fram och tillbaka. Gå med neutral position. Detta är en bra övning för att träna på att stabilisera bålen.

Fler bloginlägg

Kostrådgivning & enkla tips

5 tips på hur du håller i träningen under sommaren

Utomhusträning är mer än bara träning

NYHET – Mammaträning Online

Enkla tips på hur du får in rörelse i vardagen.

SommarBootcamp ONLINE v 22-27