Gravidträning i Uddevalla

Nyhet på hemsidan

Från vecka 35 och 8 veckor fram kommer jag erbjuda gravidträning. Träningen kommer vara utomhus och vi träffas en eftermiddag i veckan. Jag ser fram emot att fånga upp kvinnor under deras graviditet och förhoppningsvis får jag sedan också träffa mammorna och deras bebisar på barnvagnsträning när de är redo för det.

Att träna under graviditeten har många hälsofördelar och studier visar att både kvinnor och barn som går igenom en normal graviditet mår bra av fysisk aktivitet. Inte minst så frisätts endorfiner som är vårt egna ”må bra” ämne. Även bebisen får ta del av detta.

Med träning menas lättare träning så som låg eller medelintensiv konditionsträning (du ska helst kunna prata medan du tränar), lättare styrketräning och specifik bålträning som stärker din core.

När du tränar som gravid så ska du inte tänka att du ska öka dina prestationer utan tänk hellre att du ska bibehålla den fysik du hade innan du blev gravid. Du ska inte träna för att förbättra din kondition eller fysiska styrka. Som gravid bör du träna lagom och du bör heller inte tänka att du ska minska för mycket i vikt.

Studier har visat på att kvinnor som tränar under sin graviditet upplever en lättare förlossning samt en snabbare återhämtning efter förlossningen än de som inte tränat.

Ifall du som läser är intresserad av att boka gravidträning så kan du klicka på knappen nedan som tar dig vidare dit.

Fler bloginlägg

Kostrådgivning & enkla tips

5 tips på hur du håller i träningen under sommaren

Utomhusträning är mer än bara träning

NYHET – Mammaträning Online

Enkla tips på hur du får in rörelse i vardagen.

SommarBootcamp ONLINE v 22-27