Framtidens kontorsarbetare

Use it or Lose it

Rör på kroppen om du vill att den ska ha en god funktion och rörlighet.

Vi svenskar kallas för den aktiva soffpotatisen, vilket betyder att vi är ganska duktiga på att träna. Vi tränar kanske 1-3 ggr i veckan á 1 timme. Men resten av tiden då? Ja du går upp från sängen, åker till jobbet (sitter i din bil), sitter ner en stor del av dagen på jobbet, åker sedan hem (sitter i bilen) å sen sitter du framför tv:n på kvällen. Nu gäller ju inte detta alla men en stor del känner säkert igen sig.

Så vad kan du då göra?

Jo rör på dig. Svårare än så är det inte. Det gäller att få in mer rörelse i vardagen. Cykla till jobbet om du kan. Gå av en hållplats tidigare och gå sista sträckan hem. Varje gång du får ett telefonsamtal, ställ dig upp och gör några knäböj och tåhävningar under tiden. Gå ut och gå på lunchen (för du sitter väl inte ner 1 timme där också?) Gör pausgympa, stå vid ditt skrivbord om du har höj och sänkbart. Har du inte det. Be din chef om det. En bra ergonomi är superviktigt.

Är DU ansvarig för friskvård på företaget och vill få in mer rörelse så får du gärna kontakta mig så kan vi lägga upp en plan för just ER. Kanske vill ni ha ett upplägg på pausgympa, eller ett lunchpass i veckan där jag kommer till er för träning. Läs mer och kontakta mig genom att följa länken nedan;

Hjälp din personal till rörelse och i gengäld får du mindre sjukskrivningar, depressioner och ett gladare team.

Titta på filmen nedan om Emma som representerar framtidens kontorsarbetare. Vi mår inte bra av att sitta ner och stirra på en skärm i 8 timmar. Det är viktigt att ta pauser!

Hur har du det på jobbet? Känner du igen dig i att du är en aktiv soffpotatis och om du är det. Vad ska du göra åt det?

Fler bloginlägg

Kostrådgivning & enkla tips

5 tips på hur du håller i träningen under sommaren

Utomhusträning är mer än bara träning

NYHET – Mammaträning Online

Enkla tips på hur du får in rörelse i vardagen.

SommarBootcamp ONLINE v 22-27