Fördelar med att träna utomhus i vinter

Fortsätt träna ute i vinter.
  • DAGSLJUS

Vintrarna här uppe i Norden är långa, mörka och kalla. Det är viktigt att vi kommer ut och exponerar oss för ljuset. Många känner sig trötta och hängiga när vi spenderar mer tid inomhus och mår dåligt av det ständiga mörkret. Vår produktion av melatonin minskar. Melatonin är det som reglerar sömn och vakenhet. Vi sover bättre och mår bättre om vi kommer oss ut under dagen.

  • UNIKA UPPLEVELSER OCH ANDRA TRÄNINGSSÄTT

Varje gång du tränar kan du träna på olika platser och uppleva unika terränger. En dag behöver inte vara den andra lik.

På vintern har vi också möjlighet att göra andra saker så som längdskidor, skridskor och pulkaåkning. Att dra upp barn i backar är ett rejält träningspass. Eller att skotta snö. Att rulla bollar och fixa en snögubbe kräver också sin del av fysisk prestation.

  • LÄTTILLGÄNGLIGT

Du behöver bara ta dig utanför dörren så är du framme. Eller hitta en bänk och ett räcke så kan du göra ett helkroppspass utan problem. Naturen är ett gym med alla stockar och stenar. Lägg dig ner i en snödriva och gör snöänglar. Anpassa träningen efter naturen.

  • KÄNSLAN EFTER

Att komma in efter ett träningspass ute i snön är oslagbart enligt mig. Jag känner mig extremt nyttig och bara den känslan är underbar

  • CORONA VÄNLIGT

Att vara ute i naturen kontra på ett gym i dessa tider säger sig själv. Det är fortsatt hög smittspridning så att träna utomhus är positivt.

Fler bloginlägg

Kostrådgivning & enkla tips

5 tips på hur du håller i träningen under sommaren

Utomhusträning är mer än bara träning

NYHET – Mammaträning Online

Enkla tips på hur du får in rörelse i vardagen.

SommarBootcamp ONLINE v 22-27