En aktiv livsstil är viktigare än 2 pass på gymmet varje vecka.

Som Personlig tränare är det viktigt att hjälpa klienten till en aktiv livsstil och inte bara fokusera på timmarna som läggs på gymmet eller på dom 2 gruppträningar som klienten är med på varje vecka. Klienten kanske lägger 2-3 timmar i veckan på träning men övrig tid är klienten ganska så stilla.

Har du ett stillasittande jobb 8 timmar, sedan tar du bilen hem, du är trött då du inte fått frisk luft under dagen och du hamnar i soffan. Du kommer iväg till gymmet 2-3 ggr i veckan men det är den aktivitet som blir. Ja då behöver du öka på detta.

Har du barn har du draghjälp till aktivitet. Gillar dina barn att spela fotboll. Ja då kan du försöka spela fotboll 2 ggr i veckan minst 30 minuter där du får upp flåset. Simmar ditt barn, simma du också under tiden. Går ditt barn på ridskola? Ta då en härlig promenad under tiden istället för att sitta stilla. Självklart ska du kunna sitta och titta på ditt barn som säkert vill visa dig vad han/hon kan. Men du kanske inte behöver titta på hela tiden. Du hinner göra både ock.

Har du möjlighet att ta en promenad på jobbet varje dag i 15 minuter där du får frisk luft samt rör på dig. Ja men ta då chansen. Kan du höja ditt skrivbord och stå upp halva dagen? Se då till att nyttja den möjligheten.

Om du åker buss hem, kan du gå av någon eller några hållplatser tidigare och där få lite vardagsmotion? Kan du cykla till jobbet 2 dagar i veckan och inte ta bilen varje dag?

När jag jobbade på hotell tidigare så stod jag upp i stort sett varje dag. Jag hade en matta att stå på som avlastade. Att sitta en hel dag mår jag inte bra av och kroppen säger ifrån.

Ta lite tid och fundera på hur mycket du sitter still under en dag. Vad kan du göra för att minimera ditt stillasittande och röra på dig. Kroppen mår bra av att röra på sig. Den är gjord för det. Den är inte gjord för att sitta stilla.

Om du inte rör på dig så innebär det bland annat;

  • En ökad risk för vissa cancertyper
  • Ökad risk för ångest och depression
  • Sitter du för mycket skapar det en minskning av muskelmassa
  • En ökad risk för övervikt
  • En ökad risk för högt blodtryck och höga kolestorolvärden

Fler bloginlägg

Kostrådgivning & enkla tips

5 tips på hur du håller i träningen under sommaren

Utomhusträning är mer än bara träning

NYHET – Mammaträning Online

Enkla tips på hur du får in rörelse i vardagen.

SommarBootcamp ONLINE v 22-27