Bästa övningen för vårt sexpack.

Övningen du ska göra om du vill träna upp din rectus abonimis, alltså ditt sexpack!

Vet du vilken funktion vårt sexpack har? Jo den arbetar vid flexion av torso. Alltså när vi böjer överkroppen.

Den gör inte så mycket mer. Den jobbar ofta och stabiliserar vid olika övningar men om du har som mål att just träna magrutorna så finns det egentligen bara ett sätt att göra det på. Nämligen olika varianter av crunches.

Att göra plankan och tro att det ska träna ditt sexpack är med andra ord fel. Den jobbar statiskt och stabiliserar din core men det är också det den gör. Du behöver alltså göra olika varianter av crunches för att träna upp dina rutor.

Om du exempelvis gör ett hängande benindrag och inte flexar bålen i ovanläget så jobbar endast höften och dina ben. Inte din rectus abdominis. Så vill du få med magrutorna så behöver du alltså avsluta benindraget med en flexion i bålen.

Crunches på pilatesboll är perfekt då du enkelt kan förändra rörelseomfånget och göra en crunch svårare. Ju längre rörelsen blir, desto mer får rectus abdominis jobba.

Vi har alla våra magrutor men vill du få dom synliga så är det träning samt kosten som är viktigt att ta hänsyn till. Sen är det otroligt svårt och det är inte många som lyckas få fram dessa rutor.

Fler bloginlägg

Kostrådgivning & enkla tips

5 tips på hur du håller i träningen under sommaren

Utomhusträning är mer än bara träning

NYHET – Mammaträning Online

Enkla tips på hur du får in rörelse i vardagen.

SommarBootcamp ONLINE v 22-27