Barnvagnsträning i Uddevalla, Trollhättan och Vänersborg

Vad innebär barnvagnsträning egentligen.

Barnvagnsträning eller mammaträning? Ja det handlar om träning för mammor först och främst men även pappor är välkomna. Som mamma kan du vara med så snart du fått klartecken från din barnmorska. Brukar vara ca 8 veckor efter förlossningen. Men det handlar om träning anpassad för dig som fött barn och som vill komma igång med träningen efter.

Barnvagnsträning innebär att vi varvar promenad/powerwalk med styrkeövningar längs vägen. Några övningar gör vi med vagnen och några utan vagn med t.ex miniband. Efter en timme har du tränat igenom hela kroppen. Vissa övningar kan du göra med bebisen om du vill. Dock vill de flesta inte lyfta ur en tillfreds bebis utan njuter av lugnet.

Men barnvagnsträning är så mycket mer än bara träning. Det handlar också om gemenskap med andra. Att vara föräldraledig kan ibland kännas ensamt och jag vill bidra till att få känna gemenskap och en möjlighet att träffa nya vänner. Jag vet själv när jag var mammaledig hur mycket jag uppskattade mina barnvagnspromenader i slottskogen, Göteborg. Då hade jag en timme där jag kunde prata med andra mammor samtidigt som jag fick röra på mig. Vissa gånger kan det ta emot att ens gå ut även om man behöver det. Men då hjälpte de inplanerade promenaderna och jag fick en spark i rumpan och tog mig ut.

Barnvagnsträningen rullar på och det är så roligt att träffa alla mammor och bebisar varje vecka. Att få en timme där du som mamma förhoppningsvis kan fokusera på dig själv medan barnet sover/nöjer sig i vagnen är viktigt. Jag som tränare är gärna en hjälpande hand ifall bebisen inte är så nöjd. Allt för att mamman ska få ut så mycket som möjligt av passet.

Om du är mammaledig och bor i närheten av Uddevalla, Trollhättan eller Vänersborg är du välkommen att vara med på en, två eller ännu fler kurser. Du kan vara med så länge bebisen känner sig nöjd i vagnen.

Följ länken nedan för att komma till bokningssidan.

Fler bloginlägg

Kostrådgivning & enkla tips

5 tips på hur du håller i träningen under sommaren

Utomhusträning är mer än bara träning

NYHET – Mammaträning Online

Enkla tips på hur du får in rörelse i vardagen.

SommarBootcamp ONLINE v 22-27