15 minuters AMRAP

AMRAP står för As many rounds as possible och betyder att du ska klara ett antal övningar under ett antal givna minutrar. Idag körde jag en AMRAP med 3 övningar på 15 minuter. Här kan du på ett enkelt sätt utmana dig själv genom att notera hur många varv du klarade denna gång för att sedan göra om samma pass och ha som mål att klara fler.

Det ska vara enkelt att träna och här blir det verkligen det. Men bara för det är ett enkelt pass med bara 3 övningar så lovar jag att det kommer kännas. Ge allt men se också till att tekniken håller så du inte skadar dig.

Övning 1 Air squat x 21 repetitioner.

Tänk på att dina knän ska peka dit tårna pekar. Kom ner med rumpan till ca 90 grader i knäleden. Ut med bröstet och aktivera din core genom hela övningen.

Övning 2 Rumplyft x 15 repetitioner.

Skulderbladen ligger på bänken och fötterna i 90 grader när du kommer upp med rumpan. Pressa upp rumpan så du kommer i en rak linje mellan axel och knä. Svanka inte med ryggen i ovanläget.

Övning 3 Armhävningar x 15 repetitioner

Du gör dom på marken eller på en bänk om det blir för tufft. Kanske kan du börja på marken för att sedan flytta upp händerna när du inte orkar mer. Händerna placeras något bakom axeln. Kom så långt ner att du nästan kan nudda marken med näsan innan du kommer upp igen. Aktivera din core genom hela övningen.

Lycka till och kör hårt!!

Fler bloginlägg

Kostrådgivning & enkla tips

5 tips på hur du håller i träningen under sommaren

Utomhusträning är mer än bara träning

NYHET – Mammaträning Online

Enkla tips på hur du får in rörelse i vardagen.

SommarBootcamp ONLINE v 22-27